söndag 12 november 2023

2023-11-01 Labyrinten i Tentagorra-parken, Cartagena

 

Växtlabyrinten


Labyrinten i Tentagorra-parken, som ligger i Cartagena, är den största växtlabyrinten i Spanien och en av de största i världen, samtidigt som den har blivit en ny turistattraktion för staden Cartagena och för hela regionen Murcia.

Labyrinten består av en mängd olika Leylandi-cypresser, hämtade från plantskolor i centrala Spanien, två meter höga som hindrar besökare från att orientera sig. Det är en interaktiv labyrint med tolv dörrar som gör det möjligt för oss att konfigurera rutten efter vår vilja, till vilka läggs de två resvägarna, en enkel och den andra mer komplicerad för älskare av utmaningen.

Målet, förutom att ta sig ut, är att nå den centrala utsiktsplatsen från vilken man kan skymta de olika spiralerna och den naturliga vägen, och upptäcka de 12 dolda dörrarna med zodiakens tecken. Dessutom, och som en nyhet jämfört med andra labyrinter, finns det flera nödutgångar.

Denna växtlabyrint är inte bara unik i regionen Murcia, utan har ingen motsvarighet i Spanien, medan den i resten av världen kommer att konkurrera med de bästa. Den beräknade restiden varierar mellan tjugo minuter och en timme, även om allt beror på orienteringssinnet och den benägenhet med vilken varje person står inför sin rutt.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar